• A Guide to Disaster Recovery in the CloudLearn how VMware vCloud® Air™ Disaster Recovery provides an affordable cloud-based solution to protect your applications and data.
  Please register now for a free copy of this e-book.

  Download
 •  Dell EMC Elect 2017 

  Dell EMC Elect represents an unprecedented opportunity for members to receive exclusive access, privileges, and status in appreciation for their contributions to the Dell EMC community.

  Read more

 • Demo Image Everything you need and nothing you don’t. EMC MOBILE is the essential tool for those of us who live EMC. Now your documentation library is available and in-sync online or off direct from the EMC Cloud

  Download

 • Mikes AppMikes.eu App listed in Top Free Business App Windows Store. This simple but very clear app shows all the new posts from this site. Available for Windows 8 and 10. Try it out!

  Download
 • Demo ImageWhy Advertise on Mikes.eu

  Mikes.eu traffic varies depending on the post. We have a VERY focused audience in the Virtualization, Storage and Cloud Marketing space. We have been ranked in the top 5 of Favorite Independent Blogger and one of the most visited website.

Print

San Francisco USA 2016

Written by Roy Mikes. Posted in Trips USA

Dag 1

Vrijdag 6 mei, een drukke week achter de rug met EMCWorld. Als ik zeg druk bedoel ik dat ik amper 40 minuten aan de pool heb kunnen liggen. Ik ben deze week echt geleefd. Tijd voor een weekje 'rust'. Inmiddels koffer ingepakt en rond 10 uur richting Airport om mijn auto op te halen. Route - San Francisco met een tussenstop in Mariposa. Dit dorpje ligt op een uur afstand van Yosemite Park.

Als Avis Preferred member zo doorlopen en auto oppikken, geen lastig gedoe maar naam doorgeven en in de auto stappen. Ik werd verwend met een Mercedes C300. En eerlijk gezegd rijden deze beter dan een Amerikaan. Auto zat wel behoorlijk vol met krassen. Is me niet opgevallen toen ik 'm oppikte in de garage. Even melding van maken.

Met een afstand van 739 km van Las Vegas naar Marisopa nog een stop gemaakt in Fresno om daar een steak te eten bij Outback. Met een duur van 8,5 uur rijden eindelijk aangekomen bij het Best Western motel in Mariposa. Ik hoopte met daglicht aan te komen maar na mijn pitstop was het al snel donker. Als je dan de berg oprijd met alleen reflectors op de weg is het aardig donker. Mijn Kingsize bed ingeruild voor een kamer met twee queen bedden. De andere kamer stond naast de vending machine. Gsus wat een herrie. Kapot en gesloopt in slaap gevallen. Morgen Yosemite Park. 

 

Dag 2

Zaterdag 7 mei, vroeg wakker rond 6.32 AM. Na een krappe 7 uur opgestaan en onderweg richting Yosemite Park. Wat was het balen. Van alle dagen was vandaag voor 70% regen voorspeld in Yosemite Park. Balen is een understatement, want voor de foto's is het toch wel mooi, zonnig weer te hebben. Na 20 minuten kom ik erachter dat ik mijn statief vergeten was. Dus kon weer omdraaien. Het werd weer zo'n dag zeg ik je, En uiteraard regende het jammer genoeg in het park. Het was er overigens ontzettend druk. Vermoedelijk omdat het een zaterdag was. Wat foto's genomen zo goed als mogelijk en wat door het park gereden. Lopen was niet echt een optie met dit weer. Wel machtig mooie berg om te zien 'El Capitan'.

Jammer dat de zin dan snel vergaat met dit weer en ben ik richting motel weer gereden waar ik even op bed ben geploft bij aankomst 4.30 PM. 6.30 PM toch maar wat gaan eten. Trip Advisor afgespeurd leverde me de zoektocht '1850' op. Dit was 1 km op loop afstand van het motel. Dus even weer de benen gestrekt. Heerlijk stuk zalm gegeten smet de locals aan de bar een praatje gemaakt. 8.30 PM weer in het motel. Hier ben ik als een blok in slaap gevallen. Vermoedelijk alle vermoeidheid van afgelopen week.

Volgens de weerberichten en de locals morgen beter weer en meer zon. Als date geval is check ik uit en rijd ik toch weer naar Yosemite Park voordat ik richting San Francisco rijd.

 

Dag 3

Zondag 8 mei, en het weer zit mee, half bewolkt en zonnig. Na een ontbijtje in Sugar Pine overwogen of ik toch nog Yosemite Park zou aandoen. Tegen de tijd dat ik klaar was met eten werd het vanuit de bergen alweer wat bewolkter. Keuze gemaakt, Richting San Francisco dus. omstreeks 10.00 AM onderweg richting San Francisco. Het ritje zou een 3 uur gaan duren. Goed te doen. Echter halverwege bij Atwater bij de Starbucks gestopt om een Frappuccino weg te tikken.

Ik zou te snel in San Francisco zijn en heb dus besloten af te buigen richting de oceaan naar Santa Cruz. Maar eerst een tussenstop bij Cupertino. En waar staat Cupertino bekend om? Juist Apple. Het hoofdkantoor van Apple staat in Cupertino. Ik wilde altijd al graag het campus zien van Apple met de bekende Store waar je een aantal items krijgt die je nergens ter wereld krijgt. Het mooie is dat ik eerst verkeerd reed naar schijnbaar het nieuwe campus. Dit was helemaal afgezet en van wat ik kon zien aan de bouwstijl was dat zeker Apple. uiteindelijk na iemand te hebben gevraagd op het juiste adres. Het was zondag dus op een aantal bezoekers na die wat foto's schoten de store in gedoken en daar een Apple Mok gekocht. haha ja je moet wat toch als Apple freak?! De campus is enorm, wel wat gedateerd maar dat maakt de nieuwe campus vast goed.

Nou na mijn apple ervaring wilde ik nog VMware, Facebook, Tesla, Google etc. aandoen maar dat bewaar ik voor een andere dag. Uiteindelijk bij punt Santa Cruz Surfing Museum (Seal Rock) aangekomen. Fantastische plaats voor surfers en zeehonden. Hier even uitgestapt en een rondje gelopen. Ik zat zo goed als op de Pacific Coast Highway en heb deze richting het noorden genomen. Mooie rit, relaxed en niet druk. Even paniek omdat mijn tank redelijk snel leeg raakte maar met nog een paar kilometer te gaan een tankstation gevonden en ook maar wat gegeten aangezien het alweer snel laat zou worden voordat ik aan zou komen. Om het luchtig te houden Kip gegeten bij Flavor in Half Moon Bay. Nu werd het snel schemerig en had ik nog een dik half uur voor de boeg. Geweldig om alle drukte te zien als je San Francisco binnenrijd. Wat een huizen tegen de bergen. Ontzetten volgebouwd en volgepropt. Omstreeks 8.30 PM eindelijk aangekomen en ingecheckt bij Cow Holloway Inn & Suites. Het hotel midden op Lombard Street. 

 

Dag 4

Maandag 9 mei, wederom een start van de dag met en soort van mist over de 'Bay'. Het zou zonnig zijn vandaag maar het lijkt hier met het uur te veranderen. Eerst een ontbijtje gedaan in Mel's Drive-In tegenover het hotel. Typisch Amerikaans ontbijt in een typisch Amerikaanse tent. Na mijn ontbijt eens relaxed rondgelopen. Alles is hier op redelijke loopafstand te doen. De Bay van oost naar west blijkt iets van 7 mijl te zijn.

Te voet richting de oceaan gelopen en daar kon je de Golden Gate Bridge al zien. Moeilijk omdat het verstopt zat in een soort van mist. Deze bewaren we dan maar voor morgen en loop nu de andere kant uit richting Pier 39 bij de Fisherman's Wharf. Fantastisch 'straatje' met een gezellige drukte. Veel winkeltjes en eet gelegenheden. De Pier zelf is gebouwd in 1977 en inmiddels een attractie in de USA. In 1990 werd het een verzamelplek voor zee honden die gemoedelijk in de zon liggen smet hun aantal van inmiddels 1701 gegroeid zijn. De zon kwam ook ineens tevoorschijn en de mist/wolken verdwenen letterlijk voor de zon. Niet echt warm maar in ieder geval zon.

Om even zeker ervan te zijn dat ik morgen op de juiste plek sta voor de overtocht naar Alcatraz bij Pier 33 ben ik doorgelopen. Na een grondige Check en geen zin meer om kilometers te lopen op een trammetje gesprongen. Hier banjeren nog oude trammetjes van de 50er jaren. Naast de Golden Gate Bridge is er ook nog een Bay Bridge. Zelfde stijl in het grijs die het vaste land verbind met Treasure Island. Hier mooie foto's geschoten van de brug. Daarna terug naar het hotel met Uber. Vriendelijke chauffeur die nog tientallen tips had om te doen hier. haha ik ben maar een week hier! Wilde een film pakken maar was bijna 8.00 PM toen ik op de hotelkamer kwam. Meeste films starten om 8.00 PM. Een latere wilde ik niet nemen omdat het dan al snel weer heel laat word. Dus mijn dag eindigt na een vermoeiende wandeltocht. 

 

Dag 5

10 mei, Neeeeeee weer bewolkt. Wat een raar weer hier. Er hangt letterlijk een bepaalde schimmige 'smog' over de 'Bay'. Anyway, Uber besteld en naar Pier 33 gereden waar ik om 10.00 AM op de boot stap naar Alcatraz. En wat een geluk, de weersvoorspellingen kwamen een keer uit. Het trok helemaal bij en de zon ging schijnen. Het was aardig warm in de zon maar koelde ook goed af door de wind van zee. Na 2,5 km varen kom je dan aan op Alcatraz. Naast mijn honderden foto's die ik geschoten hebt de audio tour (NL gesproken) gedaan wat zeer indrukwekkend was. Alcatraz in z'n geheel was zeer indrukwekkend. Wat het nog mooier maakte was dat zelf een gevangene (William Baker) van Alcatraz aanwezig was. Hij signeerde zijn boek. Arme man was op leeftijd (80+) en oogde meer dood dan levend.

Tegen 13.30 PM op de boot weer terug. Daar weer Uber besteld en terug naar het hotel om de auto op te pikken richting de Golden Gate Bridge. De mist/bewolking kwam weer langzaam terug maar bleelf raar genoeg alleen boven de brug hangen. Je kan zien dat de 'Bay' volgens zeggen zo'n 15 mijl breed is, want met een kleine 10 minuten ben je bij de brug. Met een 10 minuten ben je bijna overal. Bij het view Point bij de brug was het behoorlijk druk. Japanners alsof japan leeg gelopen was. Heeft me nog moeite gekost om een parking spot te vinden. Hier een paar plaatjes geschoten van de brug en daarna richting Sausalito aan de overkant van de brug. Vanuit hier heb je een geweldige view over de skyline van San Fransisco. Een verlate lunch heb ik genoten bij Napa Valley Burger Co

Aangezien je hier je momenten moet pakken met zon ben ik terug gereden omstreeks 4.30 PM naar de Painted ladies in Alamo Square. In de Amerikaanse architectuur is er sprake van painted ladies wanneer huizen in Victoriaanse en Edwardiaanse stijl in drie of meer kleuren geverfd zijn, waardoor de details beter tot hun recht komen. In de intro serie van Full House. Wie kent 'm niet van mijn generatie word een stukje clip opgenomen in Alamo park voor de Painted ladies. Geruchten gaan dat dit het huis is waar de serie deels is opgenomen, andere zeggen dat dit niet waar is.

Weer genoeg gezien en gedaan vandaag. Je vergeet alweer gauw te relaxen dus besluit alvast mijn bioscoop kaartes te halen bij Sundance Kabuki bioscoop. Even opfrissen in het hotel, spullen droppen en een filmpje pakken (A Hologram For The King). Kom ik binnen zit ik alleen in de bios. Niemand behalve ik. De hele zaal voor mij alleen in een stad als San Fransisco.

 

Dag 6

11 mei, wederom bewolkt maar heb het inmiddels door, paar uurtjes wachten en het breekt open. Eerst een ontbijtje bij Blackwood aan de overkant van de straat. Auto genomen en richting einde Lombard Street gereden. Dat straat met die bochten. En ja hoor, weer vier bussen met Japanners. Grappig straatje maar ook weer niet zo indrukwekkend. na een korte fotoshoot mijn weg vervolgt richting downtown. Even shoppen en een drankje doen om daarna de Bay Bridge over te rijden. 'Onder' de brug rijd je richting Treasures Island, boven op de brug rijd je weer San Francisco in. Treasure Island is een kunstmatig eiland in de Baai van San Francisco en een wijk van San Francisco. Het bevindt zich noordoostelijk van de stad en ten zuiden ligt Yerba Buena Island, waar het door een dijk mee is verbonden. Met de auto is het bereikbaar via de San Francisco-Oakland Bay Bridge tussen San Francisco en Oakland. Hier was niets te doen behalve dat je een heel mooie view had over de skyline van San Francisco.

Het weer was strak blauw zoals voorspelt dus een mooi moment om richting Twin Peaks te rijden. De Twin Peaks zijn twee heuvels met een hoogte van 281 m in het geografisch centrum van San Francisco. Ze zijn enkele meters minder hoog dan het hoogste punt van de stad. Man een waanzinnig uitzicht over heel San Francisco. Ook hier weer twee bussen met Jappaners. 

De rest van de middag ben ik weer richting Downtown gereden bij de Bay Bridge. Daar ontzetten lekker gegeten bij EPIC Steak met uitzicht over de Bay Bridge. En als ik er toch ben, mijn statief uit de auto gehaald en daar twee uur gefotografeerd tijdens het blauwe uurtje en avond. na doordrenkt van de kou richting hotel en in bed geploft. Morgen laatste dag en dan zit het er weer op.

 

Dag 7

12 mei, als IT Geek vandaag Silicon Valley aangedaan en langs de grote bekende IT bedrijven gegaan. Facebook, Twitter, LinkedIn, Google, IBM, Oracle, HP, HP Enterprise, Cloudera, Surveymonkey, VMware en nog vele andere in de regio Palo Alto. Weer was super lekker. Rit heen was een kleine 40 minuten maar terug was een drama. Ik had het me kunnen indenken, tijdens de spits terug rijden koste me bijna 3 uur aan reistijd. In mijn beleving dacht ik 40 minuten heen, paar foto's schieten en dan terug en beetje relaxen de laatste dag. De hele dag in de auto gezeten. En uitgerekend op een heel zonnige dag. Anyway nog even gaan eten op de hoek van de straat, koffer ingepakt, ingecheckt en dan is het langzaam voorbereiden op de terugweg morgen. 

 

Print

LAS VEGAS USA 2016

Written by Roy Mikes. Posted in Trips USA

DAG 1

Vandaag vrijdag 29 april 2016 onderweg naar wederom Las Vegas. De vlucht naar Salt Lake City vertrekt 9.50 uur. Met de meivakanties en een tekort aan personeel op Schiphol ook weer geen minuut te vroeg. Uiteindelijk met een oorspronkelijk geplande vlucht van ruim 11 uur waren we in 10 uur in Salt Lake City. De layover was 3 uur wat voldoende tijd gaf om even iets te eten. Ondanks dat Delta je volstopt met eten en drinken pfff. Enige pech was dat het entertainment systeem wat haperde. Maar met een tegoed van $50 kon ik daarmee leven. Prima service van Delta. Daar overgestapt met een vlucht van een uurtje. Welkom Las Vegas. Voelt bijna als thuiskomen na zo vaak geweest te zijn. Met de taxi naar Treasure Island om daar even neer te ploffen op bed. Dat even neer ploffen werd een hazenslaapje van 1,5 uur. Niet handig wel nodig.

De avond was jong maar wetende dat je je slaap moet nemen niet te laat gemaakt. Nog even $135 gecashed aan de BlackJack tafel en toen slapen.

 

DAG 2

Vandaag zaterdag 30 april 2016. En ja hoor, 24.00 uur, 2.00, 3.51 uur wakker. Jetlag. Uiteindelijk toch nog kunnen slapen tot 8.30 AM. Maar het was een gebroken nacht. Het weer iets weinig aan de verbeelding over. Regen!!!!. Ongekend hier hoe hard het regende. Dus relaxen en het zwembad zat er niet in. Althans het zwembad zeer zeker niet. Dus na wat mails weggewerkt te hebben eens rustig de strip verkend. Gewinkeld en gegeten in The Forum Shops at Caesars. Het blijft een stad waar je je geld wel kwijt komt.

Tegen de avond met een aantal EMC business Partners gaan eten bij uiteraard Outback. Gezellig met een 15 personen gegeten. Na het eten richting TI (Treasure Island) om daar nog gezellig te borrelen en een kaartje te leggen. Dat laatste had ik beter die dag kunnen skippen. Ik sta op verlies. Tegen 0.30 AM eens richting bed gekropen. Morgen een drukke dag en vroeg opstaan.

 

DAG 3

Vandaag zondag 1 mei 2016. De dag begint met fantastisch weer. Helaas weer te vroeg wakker. 6.45 AM opgestaan om snel een ontbijtje te scoren bij de starbucks. 8.15 present bij de vBar. Vandaag gaan we met een 40tal klanten en Business partners Ziplinen in Boulder City. Dit is een kleine plaats bij Hoover Dam

Print

Los Angeles USA 2015

Written by Roy Mikes. Posted in Trips USA

DAG 1

Vrijdag 8 mei 2015. Rustig opgestaan. Na een drukke werkweek is het nu even ontspannen. Vandaag richting LA. Dit word een lange rit omdat ik een omweg via Death Valley neem. Dus word minimaal een ritje van 7 uur. 11.45 AM vanuit Las Vegas naar Death Valley is een 2,5 uur durende trip. Uiteindelijk aangekomen rijd je dus door Death Valley. Gsus wat een lange rit door de Valley. even een tussenstop gemaakt bij zabriskie point. Dit geeft je een geweld view met mooie rotsstructuren. Normaal in de zomer is dit een zeer warme plek. En met warm bedoel ik rond de 50 graden.  Nu was het een dikke 20 graden dus goed te doen. Al had ik graag die warmte willen voelen. Toen de trip verder gezet en dit leek echt oneindig lang. Met een paar tussenstops (bij de McDonalds) heb ik uiteindelijk er 10 uur over gedaan om in LA te komen. Het appartement via AirBnb in Beverly Hills is goed. Mooi gelegen maar had alleen wat schoner gemogen. Dit is iets voor de recentie. Moe na een lang rit het bed in gedoken.

 

DAG 2

Zaterdag 9 mei 2015. Wat een heerlijk weer. niet te koud en zeker niet te warm. zon schijnt en het is 22 graden. Ideaal om richting Venice beach te rijden. Ben er al een paar keer geweest maar het blijft een leuke omgeving. Ik had me ook voorgenomen om van Venice Beach naar de Santa Monica te rijden met de fiets. Hier heb ik dan ook een fiets gehuurd. Dat was echt wel fun om zo het hele strand af te fietsen. Voor een zaterdag was het erg druk maar de gezellige drukte is ook weer wat Venice mooi maakt. Tussendoor nog even een hapje gedaan en wat rondgedoold op de pier. Eenmaal terug gefietst ben richting 3rd street promenade gereden om wat te eten bij de Wine Garden en te shoppen. Het begon wat frisser te worden en ik was niet gekleed op de avond en ben dus redelijk op tijd terug gereden naar het appartement.  

 

DAG 3

Zondag 10 mei 2015. Wederom opstaan met een heerlijk zonnige dag. Het is aardig warm met 24 graden. Vandaag rijd ik de PHC (Pacific Coast Highway) af richting La Jolla, San Diego. Het is ontzettend druk overal. Had ik me kunnen bedenken met moederdag en een zondag. Iedereen trekt erop uit. Ik herinner me deze route nog van een paar jaar geleden en iedereen zegt dat de PCH richting het noorden mooier is dan het zuiden. Als je meer van rotstructuren houd langs de kust dan moet je zeker noordelijk rijden. Houd je meer van plaatsjes (dorpjes) die je wilt aandoen dan kan je heel goed de zuidelijke route rijden. Als ik nu terug kijk spreek me de noordelijke route meer aan. Eerste stop Manhattan Beach. Hier even gestopt om te bezichtigen hoe mooi de mensen hier langs het strand kunnen wonen. Bijzonder gewoon. Tweede stop Huntington Beach op de route. Een honden strand. Hier was het al aardig warm in de zon en mooi om te zien hoeveel mensen hun honden mee namen naar het strand. Een behoorlijke drukte. Derde stop was Dana Point. Een haven met strand en eet gelegenheden. Hier ben ik in 2010 ook gestopt. Echter nu heb ik van de gelegenheid gebruik gemaakt iets te eten. Ook hier was het weer bijzonder druk. Na mijn stukje zalm wat de trend lijkt te zijn deze week doorgereden naar La Jolla.

La Jolla is een geweldig mooie plek waar zeehonden, Aalscholvers en andere dieren in het wild leven. In vergelijk met de vorige keer in 2010 hebben ze e.e.a. wel verbouwd en was het veel toegankelijker voor mensen om bij de zeehonden te komen. Zo heb ik op 50 cm afstand van een paar zeehonden gestaan. Het idee dat het beesten in het wild zijn maakt het extra spannend. Hier heb ik mijn tijd uitgezeten totdat de zon onderging. Wat een mooi plaatje om te zien. Pfff en nu terug over de autoweg. De snelle route, NOT! Gsus ik heb gewoon van San Diego tot aan Los Angeles file gereden. Het reed wel door maar 5 banen gewoon vol met langzaam rijdend verkeer. Geen fun kan ik je vertellen. 10.00 PM eindelijk in mijn appartement en na een douche mijn bed in gekropen. Morgen maar een beetje een relaxte dag ervan maken en geen lange rit. Die ben ik even moe!

 

DAG 4

Maandag 11 mei 2015. Uitslapen blijft er niet inzitten maar ben aardig gewend inmiddels. Uitgerust zelfs. Vandaag traditiegetrouw naar Griffith Observatory. Het is maandag dus de drukte zal zeker voorbij zijn dus hier nog een mooie blik over heel LA kunnen gooien. Wat een miljoenen stad als je dit van boven ziet. Van daaruit is het een krappe 10 minuten naar Hollywood Blv. Ook weer lekker rustig. Op mijn gemak de parkeergarage in. Maak je gebruik van Valet parking omdat self parking niet kon de eerste keer. Sleutels afgegeven en de Boulevard op. Een warm dagje met een strakblauwe lucht. Gegeten bij Hooters. Grappig om te zien dat cheap fat food zo goedkoop is en als je wat luxueuzer gaat eten je ook meteen de hoofdprijs betaald hier. Hier werd ook een show opgenomen van Jimmy kimmel met een koe. kruis om de nek. De Holy Cow. Ik duik dus de parking in om mijn auto op te halen en tref daar een massa aan volk aan. Wat is dan de luxe van valet parking als je moet wachten. Want de Nederlander in mij zei al dit gaat fout. En ja hoor in deze massa wachten op de 'extra service' van valet parking ‪#‎fail‬ en dan gezegd krijgen we zijn je sleutels kwijt?!? WTF!!!!!! Uiteindelijk bleken ze in de auto te liggen. Van daaruit ben ik naar Rodeo Drive gereden. Blijft fun die winkels daar. je zou er niets durven te kopen. Even terug naar het appartement om dan wat te gaan eten op 3rd street promonade bij de Wine Garden voor de 2e keer. Niet goedkoop maar kwalitatief zeer goed en uiterst lekker. Dat merk je sowieso hier, fastfood goedkoop. Maar zodra je het betere eten weghapt betaal je een stevige prijs hier. Toch de verleiding niet kunnen weerstaan om wat te shoppen en mezelf een klokje cadeau te doen bij Fossil. Uiteindelijk was ik weer 10.00 PM in het appartement waar ik na een douche mijn bed in kroop.

 

DAG 5

Dinsdag 12 mei 2015. Vandaag in de planning Universal Studios en strand. De ervaring leert dat meerdere dingen op een dag plannen hier niet goed gaat. Ondanks dat je in de stad zit is het allemaal erg tijdrovend. Het is een zonnige dag. Ze zijn al een paar dagen slecht weer aan het voorspellen. Universal ligt een 45 minuten rijden vanaf Beverly Hills dus na een Starbucks stop voor een frappuccino waar ik helemaal verslaafd aan ben geraakt (Yep ik aan de koffie) doorgereden richting Universal City. Goed gepland op een dinsdag. Veel mensen werken en kinderen zijn naar school. Dus het was niet druk in eerste instantie. Na 95 dollar te hebben afgetikt kon ik naar binnen. Universal bestaat dus in tegenstelling tot Paramount en Warner Bros uit een pretpark inclusief movie tour. Helemaal grappig was dat ze een stad hadden ingericht naar Springfield van de Simpsons. In een woord geweldig! Uiteindelijk toch weer laat geworden. Je bent zo een dagje zoet hier. Maar de zon scheen nog fel en ik wilde eindelijk eens even het strand op. Even relaxen. Nou eer je door de stad bent gereden richting Venice ben je weer een dik uur verder. Dus ik kwam pas aan rond 5 PM. In ieder geval toch nog een uurtje op het strand geweest en even in de Atlantic Ocean gezwommen. Het was nog 22 graden dus niet verkeerd. Water was ook niet koud. Wederom een uur verder voordat ik in het appartement was. Vandaag op loopafstand een restaurant opgezocht. Morton's The Steakhouse (Beverly Hills) leek me aardig. En ja hoor deze was vooral aardig in prijs. Mijn god wel lekker gegeten maar wat een geld. Anyway met een volle buik mijn bed in gerold.

 

DAG 6

Woensdag 13 mei 2015. Een vroege start en het weer is minder mooi met bewolking. Ik waag me aan de rit richting Sequoia National park. Een rit van 4,5 uur die met de nodige korte stops vast langer gaat duren. Ik was in de veronderstelling dat het park nog een andere ingang had aangezien ik hier vorig jaar ook was geweest. Echter toen ben ik niet verder kunnen doorrijden omdat ik de tank die ik half leeg had gereden niet vol getankt had. Pas vlak voor de ingang had ik door dat dit dezelfde route was als vorig jaar. En weer had ik de tank niet vol gegooid arghh. Dus wederom de slingerweg de berg op wat ook al meer dan een uur koste met de nodige druppels benzine. Na zo'n 2,5 km hoogte kwam ik weer op de zelfde plek uit. Met nog meer in de tank kon ik doorrijden en ohwee wat heb ik vorig jaar gemist. Bomen, bomen en bomen ongelofelijk groot. Een mooie blik was de 'Sentinel' Sequoia Tree met een doorsnee van 9 meter en 78 meter hoog is die 2200 jaar oud en weegt die 700 ton. Dat is meer dan 2 volledig volgeladen Jumbojets. Hoe groot kan een boom zijn! Op mijn rit verder omhoog met een scheef oog naar de benzine meter stand zag ik een hoop mensen langs de weg staan fotograferen dat ik dacht wat is hier dan zo bijzonder. Wat de trip afmaakte was dat daar een wilde beer liep. Die kans is erg klein maar mooi meegepikt. Kings Canyon ( in totaal 850 mijl inclusief Sequoia) was te ver rijden als je de schaalverdeling op de map bekeek dus ik wilde nog een boom meepikken en dat was de 'General Sherman'. Deze lag wat dieper in het bos. Hier moest je je auto parkeren en verder een pad af naar beneden. Dit pad was weer in hoogteverschil 67 meter dieper met een lengte van 700 meter. Op de terugweg merkte je goed dat je adem te kort kwam door de ijle lucht. De 'General Sherman' is in doorsnee 11 meter en 84 meter hoog en met 3200 jaar oud, ouder dan de Sentinel met een gewicht van 1385 ton. Do the Math... Inmiddels was het 4 PM en ik moest nog aan een lange terug rit denken. Dus ben langzaam afgedaald. Als je het hele park wilt doen kan ik adviseren dit met een overnachting te doen. De afdaling duurde ook een uur waarna ik met hmm een iets te hoge snelheid terug reed. Gevolg...

Op de heenweg zag ik ze al staan 'State Highway Patrol' met lasergun. Op de terugweg gewoon 35km/h te hard voorbij rijden. En wat is dan het normale proces als je ze net te laat spot? Juist, VOL in de ankers. Mocht alleen niet baten. De achtervolging werd in gang gezet en de sirene ging aan en ik mocht stoppen langs de kant. "Leuk dat je remde maar totaal overbodig zei die, je was te laat. Rijbewijs en papieren graag? Ik: "this is my Dutch driver license". Agent: "uhh ok, laat maar zitten je krijgt een waarschuwing" ....hahahaha...ok hoieeeee!!!! 

Met een smile op mijn gezicht ben ik in Burbanks beland bij OutBack Steakhouse. Mijn favoriet als het aankomt op veel vlees voor een goede prijs. Een halve liter Blue moon en een 12 oz steak verder in bed beland na een ruim 12 uur durende rit vandaag.

 

DAG 7

Donderdag 14 mei 2015. Het weerbericht geeft aan regen en onweer. Het zal toch niet?! Ik stond op met zonneschijn maar die verdween al snel door bewolking. Na mijn dagelijkse Starbucks stop toch even de moeite genomen om Rodeo Drive te voet te doen. Auto geparkeerd en met inmiddels druppels regen de eerste shop binnen gestapt. Ralph Lauren. En wie staat daar kleren uit te zoeken? Rod Stewart! Cool want ik bedacht nog wanneer kom ik eens een celebrity tegen. Maar de nuchtere Nederlander in me sprong er niet meteen op af. Na een vriendelijke praatje met een van de verkopers die LA en omgeving beschreef liep ik samen met makker Rod naar buiten. Buiten toch de verleiding niet kunnen weerstaan door een handshake en kort praatje te doen. Die neem ik weer mooi mee in mijn verhaal. Vorig jaar het Koningspaar en nu Rod Stewart. De straat verder aflopende weer de Hugo Boss winkel in wat mijn beurs deze trip behoorlijk verlicht heeft. Het begon alsmaar erger te regenen wat de LA'ers niet erg zullen hebben gevonden omdat het een droge periode is met een tekort aan water. Voor mij balen omdat ik echt vandaag gewoon even het strand wilde aandoen. Dus heb later die middag een bios gepakt in Santa Monica. Ook daar weer in de shopping mall de Hugo Boss winkel blij gemaakt. Tegen de avond een stortbui met onweer. Sirenes klonken door de straten van Beverly Hills. Vermoedelijk brandweer. Mijn koffer ingepakt die nauwelijks dicht ging en aansluitend wat gaan eten. Langzaam in de voorbereiding stand om terug te reizen naar Nederland. 

 

DAG 8

Vrijdag 14 mei 2015. Dag van terugkeer. Vlucht vertrekt om 1.45 PM rechtstreeks van LA naar Amsterdam. Heerlijk geen tussenstop. Auto gedropt waarmee ik deze week 1242 mijl (1863km) gereden hebt. LA is een aparte stad. Je kunt er 45 minuten doorheen rijden met je ogen dicht en nog steeds het zelfde zien. De kust is geweldig. Het was een drukke week waar ik weer veel kilometers gereden hebt en me blijft verbazen hoe groot dit land is. De meeste indruk heeft Death Valley deze week gemaakt. Wat een gigantisch groot oppervlakte van 'niks'. Weer veel beleeft, niet echt uitgerust door de vele activiteiten maar het waren twee mooie weken.

 

Print

Las Vegas USA 2015

Written by Roy Mikes. Posted in Trips USA

DAG 1

Vandaag vrijdag 1 mei 2015 vroeg opgestaan. Doel - Las Vegas. Ik ben onderweg naar Schiphol Amsterdam, De vlucht naar Minneapolis vertrekt 10.50 uur. Met genoeg tijd op de klok aangekomen was het een behoorlijke drukte op Schiphol. Hoe kon het ook anders, schoolvakanties. Met een 9 uur durende vlucht aangekomen op Minneapolis. Een zeer goede vlucht gehad met Delta. Toch een van de betere luchtvaartmaatschappijen. In Minneapolis aangekomen hadden we krap 1.30 uur om over te stappen. Op zich voldoende tijd maar je hebt geen tijd meer om te shoppen iets te eten. Dit was een ruwweg een vlucht van 3.30 uur. Pfff op een gegeven moment ben je ook wel klaar ermee. Eenmaal aangekomen in Las Vegas ben je dat gevoel al snel kwijt. Met de taxi en OMG wat een drukte richting Treasure Island gereden. Een rit van pak 'm beet 10 minuten duurde nu langer dan een half uur. Dit kwam omdat op zaterdagavond een Box wedstrijd is. Schijnbaar komen hier meer dan 100.000 man op af.

Inchecken ging vlug en na alles op mijn kamer gegooid te hebben eens langzaam een ronde door Vegas gemaakt. Wel een verschil Treasure Island t.o.v. de Venetian. Nog even een nieuwe zonnebril gescoord en in de avond gaan eten met Jørk Kraus een vriend uit Noorwegen in DB Brasserie in de Venetian. Geen drankje maar direct naar bed. De vermoeidheid begint erin te hakken.

 

DAG 2

Vandaag zaterdag 2 mei 2015. Shit 2.45 AM uur wakker, Jetlag!!!! Met veel pushen en duwen van 4.00 uur tot 7.30 uur nog in slaap gevallen. Eerst even gaan shoppen en alles voorbereid voor de Dutch delegation van zondag. Later in de middag toch echt even aan de pool gelegen. Deze was zoals verwacht helemaal vol. De temperatuur is inmiddels opgelopen tot 32 graden. Na een uurtje of twee daar van de zon genoten te hebben. zijn we met een paar collega's gaan eten. Althans dat was de planning, onder aan de lift stoten we op enkele EMC Partners. Hier hebben we samen besloten naar Outback te gaan. Inmiddels had de honger wel toegeslagen. Met een volle buik retour naar Treasure Island om daar aan de bar een drankje te doen. M'n geluk aan de Black Jack tafel geprobeerd en met 100 dollar gelijk gespeeld. Hierna toch maar mijn bed in gedoken, want de jetlag is nog niet over.

 

DAG 3

Vandaag zondag 3 mei 2015. De zon schijnt en natuurlijk weer veel te vroeg wakker. Maar dat kwam deze keer goed uit. Vandaag een ATV Eldorado tour met de Dutch Delegation. Na een vroeg ontbijt zijn we richting de vBar in de Venetian gelopen. 8.15 verzamelen om van daaruit met een bus een uurtje de dessert in te rijden. Het programma was goed opgedeeld in een uurtje ATV's rijden, een bezoekje aan een goudmijn en schieten. Alle activiteiten waren een uur. De zon branden goed inmiddels. Het buggy rijden was cool! Een uur in het stof happen, want het was ontzetten droog. Na deze activiteit zijn we weer richting Las Vegas gereden. Even opknappen en douchen, ja douchen want het stof kroop overal. Dit was redelijk haasten omdat we weer om 6.15 PM voor de vBar verzamelde om naar Triple George Grill te rijden. Hier was een dinner georganiseerd voor de Dutch Delegation. Triple George Grill ligt op de oude strip bij Fremont Street. Iedereen kon na afloop de strip nog bezoeken. 10.15 PM was het weer retour met de bus naar de Venetian. Hier zijn Arsalan en ik nog even een gokje gaan wagen. 

 

DAG 4 & 5

Maandag 4 mei 2015. Raak langzaam mijn jetlag kwijt maar natuurlijk weer weer te vroeg. langere slaapuren dan 3 uur maak ik niet. Wederom een geweldig mooie dag om te beginnen. 10.00 AM begint de Keynote van EMCWorld. Na een kort ontbijtje bij de Starbucks kan mijn dag beginnen.....

Dinsdag 5 mei 2015. Eindelijk een dag met alleen maar zon en geen sluier bewolking. Ik heb mij moeten haasten voor de keynote. Het was warm en ik heb weer veel te weinig uren gemaakt vannacht dat ik maar besloten heb even aan de pool tot rust te komen. We verzamelen om 5.45 PM bij de vBar. De bus vertrekt om 6.00 PM met de bus richting MOzen Bistro (Mandarin Oriental Hotel) voor het diner. Rond 9.00 PM gaan we richting het Aria Hotel voor de Cirque du Soleil voorstelling. Wat een geweldige show als ik niet met mijn mond open ongegeneerd in slaap was gevallen :-).

 

DAG 6

Woensdag 6 mei 2015. Gelukkig een beetje kunnen uitslapen. Al waren de uurtjes weer niet genoeg. Wederom een stralende dag vandaag en behoorlijk warm. Een dagje met sessies en andere verplichtingen vandaag op EMCWorld. Om 5.00 PM hadden we de borrel in de Pallazo in de 'Label'. Hierna richting Tao. Een dinner vanuit een distributeur geregeld met een kleine setting aan mensen. Gsus wat was dat eten goed zeg en vooral veel. Na afloop mijn geluk aan de tafel nogmaals geprobeerd dat positief uitpakte. Dit pakt de hele week al goed uit en hebben met een vaste set aan mensen constant blackjack gespeeld.  

 

DAG 7

Donderdag 7 mei 2015. Laatste officiële dag EMCWorld. Weer redelijk vroeg uit de veren na een lang nachtje doorpakken aan de blackjack tafel. Eerst een ontbijt gescoord bij Starbucks. En hierna met mijn collega de foto's op de FB pagina gezet van de Dutch Delegation. Vanmiddag gaan we shoppen in de outlet store en aansluitend weer een borrel doen. Eerst weer de 'Label' geregeld en toen een Partybus om mee naar de outlet te rijden. Deze laatste was fun. Een gigantische bus voor 20+ mensen alla USA. Muziek, knipperende lichtjes. Maar eerst naar MGM met de taxi met mijn collega Bianca om vervolgens als een Japanner de strip weer terug te lopen. Dit was krap aan omdat we 2.30 PM met de Dutch Delegation richting de outlet reden. Wat een fun. Hier hadden we 1,5 uur om te shoppen. 5.00 PM terug en 5.30 PM in de bar waar we uiteindelijk afscheid hebben genomen van alle mensen. We hebben de avond 'officieel' afgesloten om met z'n drieën shusi te eten in de Palazzo. De avond hebben we echt afgesloten aan de Blackjack tafel uiteraard. Geen winst maar wel gelijk gespeeld. Vandaag een beetje op tijd m'n bed in want morgen een lange rit voor de boeg naar LA. Hiermee sluit ik Las Vegas voor de 4e keer af. Het was een geweldige week met geweldige mensen en zeer weinig slaap. Gemiddeld 3 tot 5 uur per nacht was veel. 

 

Download Free Designs http://bigtheme.net/ Free Websites Templates