• A Guide to Disaster Recovery in the CloudLearn how VMware vCloud¬ģ Air‚ĄĘ Disaster Recovery provides an affordable cloud-based solution to protect your applications and data.
  Please register now for a free copy of this e-book.

  Download
 • ¬†Dell EMC Elect 2017¬†

  Dell EMC Elect represents an unprecedented opportunity for members to receive exclusive access, privileges, and status in appreciation for their contributions to the Dell EMC community.

  Read more

 • Demo Image Everything you need and nothing you don‚Äôt. EMC MOBILE is the essential tool for those of us who live EMC. Now your documentation library is available and in-sync online or off direct from the EMC Cloud

  Download

 • Mikes AppMikes.eu App listed in Top Free Business App Windows Store. This simple but very clear app shows all the new posts from this site. Available for Windows 8 and 10. Try it out!

  Download
 • Demo ImageWhy Advertise on Mikes.eu

  Mikes.eu traffic varies depending on the post. We have a VERY focused audience in the Virtualization, Storage and Cloud Marketing space. We have been ranked in the top 5 of Favorite Independent Blogger and one of the most visited website.

Print

Los Angeles USA 2015

Written by Roy Mikes. Posted in Trips USA

DAG 1

Vrijdag 8 mei 2015. Rustig opgestaan. Na een drukke werkweek is het nu even ontspannen. Vandaag richting LA. Dit word een lange rit omdat ik een omweg via Death Valley neem. Dus word minimaal een ritje van 7 uur. 11.45 AM vanuit Las Vegas naar Death Valley is een 2,5 uur durende trip. Uiteindelijk aangekomen rijd je dus door Death Valley. Gsus wat een lange rit door de Valley. even een tussenstop gemaakt bij zabriskie point. Dit geeft je een geweld view met mooie rotsstructuren. Normaal in de zomer is dit een zeer warme plek. En met warm bedoel ik rond de 50 graden.  Nu was het een dikke 20 graden dus goed te doen. Al had ik graag die warmte willen voelen. Toen de trip verder gezet en dit leek echt oneindig lang. Met een paar tussenstops (bij de McDonalds) heb ik uiteindelijk er 10 uur over gedaan om in LA te komen. Het appartement via AirBnb in Beverly Hills is goed. Mooi gelegen maar had alleen wat schoner gemogen. Dit is iets voor de recentie. Moe na een lang rit het bed in gedoken.

 

DAG 2

Zaterdag 9 mei 2015. Wat een heerlijk weer. niet te koud en zeker niet te warm. zon schijnt en het is 22 graden. Ideaal om richting Venice beach te rijden. Ben er al een paar keer geweest maar het blijft een leuke omgeving. Ik had me ook voorgenomen om van Venice Beach naar de Santa Monica te rijden met de fiets. Hier heb ik dan ook een fiets gehuurd. Dat was echt wel fun om zo het hele strand af te fietsen. Voor een zaterdag was het erg druk maar de gezellige drukte is ook weer wat Venice mooi maakt. Tussendoor nog even een hapje gedaan en wat rondgedoold op de pier. Eenmaal terug gefietst ben richting 3rd street promenade gereden om wat te eten bij de Wine Garden en te shoppen. Het begon wat frisser te worden en ik was niet gekleed op de avond en ben dus redelijk op tijd terug gereden naar het appartement.  

 

DAG 3

Zondag 10 mei 2015. Wederom opstaan met een heerlijk zonnige dag. Het is aardig warm met 24 graden. Vandaag rijd ik de PHC (Pacific Coast Highway) af richting La Jolla, San Diego. Het is ontzettend druk overal. Had ik me kunnen bedenken met moederdag en een zondag. Iedereen trekt erop uit. Ik herinner me deze route nog van een paar jaar geleden en iedereen zegt dat de PCH richting het noorden mooier is dan het zuiden. Als je meer van rotstructuren houd langs de kust dan moet je zeker noordelijk rijden. Houd je meer van plaatsjes (dorpjes) die je wilt aandoen dan kan je heel goed de zuidelijke route rijden. Als ik nu terug kijk spreek me de noordelijke route meer aan. Eerste stop Manhattan Beach. Hier even gestopt om te bezichtigen hoe mooi de mensen hier langs het strand kunnen wonen. Bijzonder gewoon. Tweede stop Huntington Beach op de route. Een honden strand. Hier was het al aardig warm in de zon en mooi om te zien hoeveel mensen hun honden mee namen naar het strand. Een behoorlijke drukte. Derde stop was Dana Point. Een haven met strand en eet gelegenheden. Hier ben ik in 2010 ook gestopt. Echter nu heb ik van de gelegenheid gebruik gemaakt iets te eten. Ook hier was het weer bijzonder druk. Na mijn stukje zalm wat de trend lijkt te zijn deze week doorgereden naar La Jolla.

La Jolla is een geweldig mooie plek waar zeehonden, Aalscholvers en andere dieren in het wild leven. In vergelijk met de vorige keer in 2010 hebben ze e.e.a. wel verbouwd en was het veel toegankelijker voor mensen om bij de zeehonden te komen. Zo heb ik op 50 cm afstand van een paar zeehonden gestaan. Het idee dat het beesten in het wild zijn maakt het extra spannend. Hier heb ik mijn tijd uitgezeten totdat de zon onderging. Wat een mooi plaatje om te zien. Pfff en nu terug over de autoweg. De snelle route, NOT! Gsus ik heb gewoon van San Diego tot aan Los Angeles file gereden. Het reed wel door maar 5 banen gewoon vol met langzaam rijdend verkeer. Geen fun kan ik je vertellen. 10.00 PM eindelijk in mijn appartement en na een douche mijn bed in gekropen. Morgen maar een beetje een relaxte dag ervan maken en geen lange rit. Die ben ik even moe!

 

DAG 4

Maandag 11 mei 2015. Uitslapen blijft er niet inzitten maar ben aardig gewend inmiddels. Uitgerust zelfs. Vandaag traditiegetrouw naar Griffith Observatory. Het is maandag dus de drukte zal zeker voorbij zijn dus hier nog een mooie blik over heel LA kunnen gooien. Wat een miljoenen stad als je dit van boven ziet. Van daaruit is het een krappe 10 minuten naar Hollywood Blv. Ook weer lekker rustig. Op mijn gemak de parkeergarage in. Maak je gebruik van Valet parking omdat self parking niet kon de eerste keer. Sleutels afgegeven en de Boulevard op. Een warm dagje met een strakblauwe lucht. Gegeten bij Hooters. Grappig om te zien dat cheap fat food zo goedkoop is en als je wat luxueuzer gaat eten je ook meteen de hoofdprijs betaald hier. Hier werd ook een show opgenomen van Jimmy kimmel met een koe. kruis om de nek. De Holy Cow. Ik duik dus de parking in om mijn auto op te halen en tref daar een massa aan volk aan. Wat is dan de luxe van valet parking als je moet wachten. Want de Nederlander in mij zei al dit gaat fout. En ja hoor in deze massa wachten op de 'extra service' van valet parking ‪#‎fail‬ en dan gezegd krijgen we zijn je sleutels kwijt?!? WTF!!!!!! Uiteindelijk bleken ze in de auto te liggen. Van daaruit ben ik naar Rodeo Drive gereden. Blijft fun die winkels daar. je zou er niets durven te kopen. Even terug naar het appartement om dan wat te gaan eten op 3rd street promonade bij de Wine Garden voor de 2e keer. Niet goedkoop maar kwalitatief zeer goed en uiterst lekker. Dat merk je sowieso hier, fastfood goedkoop. Maar zodra je het betere eten weghapt betaal je een stevige prijs hier. Toch de verleiding niet kunnen weerstaan om wat te shoppen en mezelf een klokje cadeau te doen bij Fossil. Uiteindelijk was ik weer 10.00 PM in het appartement waar ik na een douche mijn bed in kroop.

 

DAG 5

Dinsdag 12 mei 2015. Vandaag in de planning Universal Studios en strand. De ervaring leert dat meerdere dingen op een dag plannen hier niet goed gaat. Ondanks dat je in de stad zit is het allemaal erg tijdrovend. Het is een zonnige dag. Ze zijn al een paar dagen slecht weer aan het voorspellen. Universal ligt een 45 minuten rijden vanaf Beverly Hills dus na een Starbucks stop voor een frappuccino waar ik helemaal verslaafd aan ben geraakt (Yep ik aan de koffie) doorgereden richting Universal City. Goed gepland op een dinsdag. Veel mensen werken en kinderen zijn naar school. Dus het was niet druk in eerste instantie. Na 95 dollar te hebben afgetikt kon ik naar binnen. Universal bestaat dus in tegenstelling tot Paramount en Warner Bros uit een pretpark inclusief movie tour. Helemaal grappig was dat ze een stad hadden ingericht naar Springfield van de Simpsons. In een woord geweldig! Uiteindelijk toch weer laat geworden. Je bent zo een dagje zoet hier. Maar de zon scheen nog fel en ik wilde eindelijk eens even het strand op. Even relaxen. Nou eer je door de stad bent gereden richting Venice ben je weer een dik uur verder. Dus ik kwam pas aan rond 5 PM. In ieder geval toch nog een uurtje op het strand geweest en even in de Atlantic Ocean gezwommen. Het was nog 22 graden dus niet verkeerd. Water was ook niet koud. Wederom een uur verder voordat ik in het appartement was. Vandaag op loopafstand een restaurant opgezocht. Morton's The Steakhouse (Beverly Hills) leek me aardig. En ja hoor deze was vooral aardig in prijs. Mijn god wel lekker gegeten maar wat een geld. Anyway met een volle buik mijn bed in gerold.

 

DAG 6

Woensdag 13 mei 2015. Een vroege start en het weer is minder mooi met bewolking. Ik waag me aan de rit richting Sequoia National park. Een rit van 4,5 uur die met de nodige korte stops vast langer gaat duren. Ik was in de veronderstelling dat het park nog een andere ingang had aangezien ik hier vorig jaar ook was geweest. Echter toen ben ik niet verder kunnen doorrijden omdat ik de tank die ik half leeg had gereden niet vol getankt had. Pas vlak voor de ingang had ik door dat dit dezelfde route was als vorig jaar. En weer had ik de tank niet vol gegooid arghh. Dus wederom de slingerweg de berg op wat ook al meer dan een uur koste met de nodige druppels benzine. Na zo'n 2,5 km hoogte kwam ik weer op de zelfde plek uit. Met nog meer in de tank kon ik doorrijden en ohwee wat heb ik vorig jaar gemist. Bomen, bomen en bomen ongelofelijk groot. Een mooie blik was de 'Sentinel' Sequoia Tree met een doorsnee van 9 meter en 78 meter hoog is die 2200 jaar oud en weegt die 700 ton. Dat is meer dan 2 volledig volgeladen Jumbojets. Hoe groot kan een boom zijn! Op mijn rit verder omhoog met een scheef oog naar de benzine meter stand zag ik een hoop mensen langs de weg staan fotograferen dat ik dacht wat is hier dan zo bijzonder. Wat de trip afmaakte was dat daar een wilde beer liep. Die kans is erg klein maar mooi meegepikt. Kings Canyon ( in totaal 850 mijl inclusief Sequoia) was te ver rijden als je de schaalverdeling op de map bekeek dus ik wilde nog een boom meepikken en dat was de 'General Sherman'. Deze lag wat dieper in het bos. Hier moest je je auto parkeren en verder een pad af naar beneden. Dit pad was weer in hoogteverschil 67 meter dieper met een lengte van 700 meter. Op de terugweg merkte je goed dat je adem te kort kwam door de ijle lucht. De 'General Sherman' is in doorsnee 11 meter en 84 meter hoog en met 3200 jaar oud, ouder dan de Sentinel met een gewicht van 1385 ton. Do the Math... Inmiddels was het 4 PM en ik moest nog aan een lange terug rit denken. Dus ben langzaam afgedaald. Als je het hele park wilt doen kan ik adviseren dit met een overnachting te doen. De afdaling duurde ook een uur waarna ik met hmm een iets te hoge snelheid terug reed. Gevolg...

Op de heenweg zag ik ze al staan 'State Highway Patrol' met lasergun. Op de terugweg gewoon 35km/h te hard voorbij rijden. En wat is dan het normale proces als je ze net te laat spot? Juist, VOL in de ankers. Mocht alleen niet baten. De achtervolging werd in gang gezet en de sirene ging aan en ik mocht stoppen langs de kant. "Leuk dat je remde maar totaal overbodig zei die, je was te laat. Rijbewijs en papieren graag? Ik: "this is my Dutch driver license". Agent: "uhh ok, laat maar zitten je krijgt een waarschuwing" ....hahahaha...ok hoieeeee!!!! 

Met een smile op mijn gezicht ben ik in Burbanks beland bij OutBack Steakhouse. Mijn favoriet als het aankomt op veel vlees voor een goede prijs. Een halve liter Blue moon en een 12 oz steak verder in bed beland na een ruim 12 uur durende rit vandaag.

 

DAG 7

Donderdag 14 mei 2015. Het weerbericht geeft aan regen en onweer. Het zal toch niet?! Ik stond op met zonneschijn maar die verdween al snel door bewolking. Na mijn dagelijkse Starbucks stop toch even de moeite genomen om Rodeo Drive te voet te doen. Auto geparkeerd en met inmiddels druppels regen de eerste shop binnen gestapt. Ralph Lauren. En wie staat daar kleren uit te zoeken? Rod Stewart! Cool want ik bedacht nog wanneer kom ik eens een celebrity tegen. Maar de nuchtere Nederlander in me sprong er niet meteen op af. Na een vriendelijke praatje met een van de verkopers die LA en omgeving beschreef liep ik samen met makker Rod naar buiten. Buiten toch de verleiding niet kunnen weerstaan door een handshake en kort praatje te doen. Die neem ik weer mooi mee in mijn verhaal. Vorig jaar het Koningspaar en nu Rod Stewart. De straat verder aflopende weer de Hugo Boss winkel in wat mijn beurs deze trip behoorlijk verlicht heeft. Het begon alsmaar erger te regenen wat de LA'ers niet erg zullen hebben gevonden omdat het een droge periode is met een tekort aan water. Voor mij balen omdat ik echt vandaag gewoon even het strand wilde aandoen. Dus heb later die middag een bios gepakt in Santa Monica. Ook daar weer in de shopping mall de Hugo Boss winkel blij gemaakt. Tegen de avond een stortbui met onweer. Sirenes klonken door de straten van Beverly Hills. Vermoedelijk brandweer. Mijn koffer ingepakt die nauwelijks dicht ging en aansluitend wat gaan eten. Langzaam in de voorbereiding stand om terug te reizen naar Nederland. 

 

DAG 8

Vrijdag 14 mei 2015. Dag van terugkeer. Vlucht vertrekt om 1.45 PM rechtstreeks van LA naar Amsterdam. Heerlijk geen tussenstop. Auto gedropt waarmee ik deze week 1242 mijl (1863km) gereden hebt. LA is een aparte stad. Je kunt er 45 minuten doorheen rijden met je ogen dicht en nog steeds het zelfde zien. De kust is geweldig. Het was een drukke week waar ik weer veel kilometers gereden hebt en me blijft verbazen hoe groot dit land is. De meeste indruk heeft Death Valley deze week gemaakt. Wat een gigantisch groot oppervlakte van 'niks'. Weer veel beleeft, niet echt uitgerust door de vele activiteiten maar het waren twee mooie weken.

 

Download Free Designs http://bigtheme.net/ Free Websites Templates