• A Guide to Disaster Recovery in the CloudLearn how VMware vCloud® Air™ Disaster Recovery provides an affordable cloud-based solution to protect your applications and data.
  Please register now for a free copy of this e-book.

  Download
 •  Dell EMC Elect 2017 

  Dell EMC Elect represents an unprecedented opportunity for members to receive exclusive access, privileges, and status in appreciation for their contributions to the Dell EMC community.

  Read more

 • Demo Image Everything you need and nothing you don’t. EMC MOBILE is the essential tool for those of us who live EMC. Now your documentation library is available and in-sync online or off direct from the EMC Cloud

  Download

 • Mikes AppMikes.eu App listed in Top Free Business App Windows Store. This simple but very clear app shows all the new posts from this site. Available for Windows 8 and 10. Try it out!

  Download
 • Demo ImageWhy Advertise on Mikes.eu

  Mikes.eu traffic varies depending on the post. We have a VERY focused audience in the Virtualization, Storage and Cloud Marketing space. We have been ranked in the top 5 of Favorite Independent Blogger and one of the most visited website.

Print

Los Angeles USA 2014

Written by Roy Mikes. Posted in Trips USA

DAG 1

Vandaag vrijdag 25 april 2014 onderweg naar Los Angeles van Dusseldorf Airport met tussenstop in Chicago. De vlucht van America Airlines van 09.45 AM. Op de luchthaven was het niet druk en met wat gegoochel kreeg ik spontaan een upgrade. Echter het drama was dat het vliegtuig uit de eerste wereld oorlog stamde wat betekende geen tv scherm. Na een vlucht van dik 9 uurtjes aangekomen op Chicago Airport. De overlay was 2 uurtjes wat maar net genoeg tijd was om van de ene naar de andere terminal te geraken, douane, koffers weer inchecken etc. etc. Nu de laatste 4,5 uur waar ik me heerlijk vermaak met een Australiër.

Aangekomen op de vluchthaven LAX Los Angeles koffers opgepakt en met de shuttle naar de rental car. Bij AVIS Autorent kreeg ik een veel te grote auto. Een Fort Explorer Limited Edition. Zelfs dit aparaat laat zich moeilijk parkeren zo groot. Nadat ik dan dus eindelijk de auto had hebben we onze weg vervolgt naar ons appartement in Silicon Beach Luxury - Venice. Geweldig appartement. We liggen dus hartje Venice, lekker druk, veel te doen.

 

DAG 2

Vandaag zaterdag 26 april 2014 last van mijn Jetlag. net 3 uurtjes geslapen en weer wakker. Het schema is omgegooid vandaag. Vandaag gaan we naar Sequoia. In dit National Park staan gigantische bomen van meer dan 2000 jaar oud. Deze bomen groeien dus alleen op een hoogte tussen 5000 en 7000 voet (2100 meter). Maar eerst even ontbijten in een lokaal gezellig typisch oer Amerikaans restaurant. Het ontbijt was gelukkig redelijk bescheiden en lag niet zwaar op de maag. Hierna eigenlijk veel te laat onderweg naar Sequoia. Een rit van minimaal 4 uur enkel. Langs de Interstate 5 omhoog die overgaat op de highway 99, 65 en dan 198 zo het park binnen. Alleen tot aan de top waar de gigantische bomen stonden was al een weg naar boven van 17 mijl. Dit heeft even tijd gekost om boven te komen. Veel kronkelwegen en veel pitstops verder. Wat enigszins jammer was maar ook wel weer fun dat het bewolkt was. We kwamen boven de wolken uit en de temperatuur daalde tot het vriespunt en reden de sneeuw in. Hier groeide de Sequoia's. Wat een aanblik en wat een gigantische bomen. Bijna niet voor te stellen hoe bijzonder dat is. 

Aangezien we weer 4 uur terug moesten en mijn tank inmiddels bijna leeg was durfde ik het park niet verder in te rijden en zijn we omgekeerd. Zowieso gezien de tijd. Na een hele dag in de auto gezeten te hebben zijn we gaan eten bij jaja, Outback Steakhouse. Redelijk laat zo tegen 7.30 PM waar we ook nog eens 30 minuten moesten wachten. Maar het was het waard. Het was een lange dag. Hopelijk kan ik wat slaap inhalen. Morgen Venice beach!  

 

DAG 3

Zondag 27 april 2014 en een waanzinnige kater van mijn Jetlag. Weer 3.50 AM wakker. Daar lig je dan een beetje tegen het plafond te staren. Maar vroeg opgestaan en in het appartement maar een gewone boterham met Nutella gegeten. Beetje oer-Hollands maar gelukkig geen steen op mijn maag. Anyway... in de ochtend een bezoek gebracht aan Venice Beach. Het was gelukkig nog niet zo druk en ook niet veel veranderd sinds de laatste keer dat ik daar ben geweest in 2010. Het is toch wel een plek waar je geweest moet zijn. 

Om 12 uur hadden we afgesproken met Hilmi en Vanessa voor de Lunch. Een goede 20 minuten rijden naar Redondo Beach. Geweldige middag gehad met een BBQ als Lunch. Dit lag wel als een steen op mijn maag pfff. In de wat latere middag zijn we met z'n allen naar het strand gereden bij Hermosa Beach. Dit is een plek waar veel bars zijn aan de pier en
veel muziek. Hier hebben we de nodige uurtjes rondgewandeld om uiteindelijk de bekende yochurt te eten bij Yohurt-Land in Manhattan Beach. Eerste nog even langs het huis waar Kelly heeft gewoond waar we toevallig langsreden uit de serie 90210. Wie kent het niet uit de jaren '90. Tegen 6.00 PM iedereen buik vol en zijn Hilmi en Vanessa met kids naar huis gereden en wij Naar Santa Monica Pier.

De Pier van LA. Hier worden veel series en films gemaakt. Auto geparkeerd en hier wat rond gewandeld en ook op Third Street Promenade. Een winkelstraat waar naar hartelust je geld makkelijk verdwijnt. Hier nog wat appetizers gedaan en met een volle buik richting Venice gereden. Tijd om te gaan slapen.

 

DAG 4

Maandag 28 april 2014 en nog steeds niet van mijn Jetlag af. Weer 3.50 AM wakker. Wel een mooie dag en het word warmer met de dag. Vandaag heeft de temperatuur even de 30 graden aangetipt. In de ochtend ben ik heerlijk gaan joggen op Venice Beach richting Santa Monica. Alle zwervers worden wakker en de beach word in alle vroegte goed schoon gemaakt. 

Vandaag staat grotendeels Los Angeles op de planning. Eerst Hollywood met Hollywood Boulevard en Sunset Boulevard. Er was weinig veranderd sinds 2010 toen ik daar was. Maar het blijft wel fun om mee te maken. In de middag even bij Hooters mijn middag versnapering gegeten om verder richting Beverly Hills en natuurlijk Rodeo Drive te rijden. Bij Beverly Hills wel even door de wijken gereden om daar ons te vergapen aan de huizen die er staan. Mooi om te zien dat alles zo perfect in orde is. Het groen is er groener en alles zeer schoon. Bij Rodeo Drive kijk je helemaal je ogen uit als je door deze winkelstraat loopt. Helaas weer geen celebrity gezien. Grappig dat nergens een prijskaartje aanhangt als je in een etalage kijkt of een winkel naar binnen loopt. Als je al naar binnen durft te lopen zo steriel en leeg als ze zijn.

Aansluiten naar Griffith Observatory. Ook niet slim want nu moest ik weer terug richting Hollywood. Dit stond eigenlijk voor later deze week gepland, maar er was nog ruimschoots tijd over dus hier nog een mooie blik over heel LA kunnen gooien. Wat een miljoenen stad als je dit van boven ziet. Het Obervatory zelf was op maandag gesloten zo bleek. Achteraf niet erg, was er toch al binnen geweest en het ging me meer om de view. Het was er lekker rustig. Nadat we richting Burbanks gereden zijn om daar bij ...Outback te eten was ik wel gaar hoor van het rijden en slenteren door de big city. Na wat traffic op de autosnelweg, was natuurlijk spitsuur neergeploft in het appartement. Weer zeer vermoeiende dag en zeer warm vandaag.

 

DAG 5

Dinsdag 29 april 2014 en weer vroeg wakker. De jetlag is er nog niet echt uit. In ieder geval een goed excuus om op te staan en te gaan rennen op het strand. Het is al 21 graden en nog geen 8.00 AM geweest. Heerlijk het strand op een paar joggers en surfers na helemaal voor mij alleen. geweldig!

Snel even op de website gekeken om een bezoek (VIP Tour) te brengen aan Warner Bros Studio in Burbank. Niet meer dan 30 minuten rijden. We deden de tour van 11.30 AM en deze was heel bijzonder. Niet alleen dat de tour fun was en dat we op de orginele set van de serie Friends zijn geweest. Sterker nog, ik heb op de beruchte bank gezeten waar het al die jaren zich heeft afgespeeld. Het absolute hoogtepunt was dat in het Warner Bros museum ik tegen Maxima aanliep. Deze was uiteraard daar met Willem Alexander en Amalia. Handje geschud en nog even kort mee gesproken. Hoe bizar is dat 'from all places' uitgerekend in de US tijdens een tour. De tour duurde zo'n 2,5 uur. En na de set van '2 and a half man' bezocht te hebben zijn we verder gereden. De temperatuur was al opgelopen tot 37 graden.

Een andere bijzondere gelegenheid is toch ook wel het zien van de 'Space Shuttle Endeavour'. Downtown Los Angeles ligt het California Science Center.
Hier is de Space Shuttle Endeavour gestationeerd. Dit is wel erg cool om dit gigantische toestel te mogen aanschouwen van zo dichtbij. En dat was het ook als je je voorstelt dat dat ding al diverse vluchten de ruimte in heeft gemaakt. Ook Ground controle was verplaatst en daar te zien met uiteraard nog geluiden en beelden van toen.

De temperatuur was nog steeds zo'n 35 graden en ik snakte naar water. Dus bij het appartement me even omgekleed en naar de Pacific oceaan gereden om daar wat af te koelen. Het water met z'n hoge golven en diepe strand was de verkoeling waard.

Tegen de avond wederom naar Third Street Promenade om daar nog wat inkopen te doen en te eten tijdens het genot van enkele straat muzikanten. Het is nog steeds 25 graden om 10.00 PM. Nu met een veel te volle buik weer slapen. Morgen water en brood pfff.

 

DAG 6

Woensdag 30 april. De ochtend relaxed gedaan, was ook alweer 21 graden. Vandaag zijn we langs de Pacific Coast Highway (route 1) omhoog gereden eerst richting Malibu en door naar Ventura. De weg loopt langs een groot deel van de Stille Oceaankust van de staat California. Highway 1 kreeg de titel All-American Highway omdat deze langs enkele van de mooiste kustlijnen van de wereld loopt. Tussentijds zijn we gestopt bij Getty Villa. Dit museum was saai. Had er me wat anders van voorgesteld. Na een kleine stop en weer eens parkeergeld betaald te hebben wat hier toch wel favoriet nummer één is aan kosten zijn we dus doorgereden tot aan Ventura met de nodige stops om foto's te schieten. Het blijft een geweldige blik om zo langs de oceaan te rijden. Op de terugweg die persoonlijk een betere blik had gegeten bij neptune's net seafood. Daar was het me een partij gezellig druk.

Bij terugkomst toch maar besloten om het water in te duiken, 34 graden dan is de verkoeling wel nodig. In de avond ook maar een subway opgezocht, om maar iets luchtigs te eten... Ik moet nog een week eten hier pfff. Morgen is het LA avontuur voorbij en gaat de reis verder in Las vegas >> 

Download Free Designs http://bigtheme.net/ Free Websites Templates