• TRONTRON is one of the largest blockchain-based operating systems in the world.¬†TRON¬†is an ambitious project dedicated to building the infrastructure for a truly decentralized Internet.

  Download
 • ¬†Dell EMC Elect 2018¬†

  Unfortunately the Dell EMC Elect program has been canceled with the merger between dell and emc after 1 year.

  Read more

 • Demo Image Everything you need and nothing you don‚Äôt. EMC MOBILE is the essential tool for those of us who live EMC. Now your documentation library is available and in-sync online or off direct from the EMC Cloud

  Download

 • Mikes AppMikes.eu App listed in Top Free Business App Windows Store. This simple but very clear app shows all the new posts from this site. Available for Windows 8 and 10. Try it out!

  Download
 • Demo ImageWhy Advertise on Mikes.eu

  Mikes.eu traffic varies depending on the post. We have a VERY focused audience in the Virtualization, AI, Blockchain, Storage and Cloud Marketing space. We have been ranked in the top 5 of Favorite Independent Blogger and one of the most visited website.

Boston USA

on Saturday, 07 March 2009. Posted in Personal

DAG 1

Zo vandaag 6 maart 2009 naar Schiphol. Bestemming Boston USA. Vertrek 15.20 uur. In het vliegtuig een mooi plekke met beenruimte gekregen. Ja naast een gezin met twee kleine kinderen. Het meisje van 3 jaar kon het niet laten om met haar Barbie over mij heen te spelen. Zegt de moeder "when she is annoying....". Ja hoe reageer je dan. Ach "doesn't matter, I have kids to" zeg ik zo fijn. Maar in haar enthousiasme hield het niet op. Arghh 7,5 uur.

Gelukkig zag de steward dit en vroeg stilletjes of ik een andere plek wilde. Uhh 3x ja en zo kwam ik bij de 'exit' te zitten. Heerlijk languit. Mijn vlucht kon niet meer stuk.

Na een toch al niet te vermoeiende vlucht kwam ik aan in Boston Logan Airport omstreeks 5.20 PM (Nederlandse tijd 23.20). Bij binnenkomst op de vluchthaven eerst een 'primaire check'. Netjes aansluiten in de rij non-US citizen. Na een foto en een kopietje van mijn vingerafdrukken en de reden waarvoor ik naar de USA kwam kon ik al snel doorlopen. Dit alles heeft nog geen 20 minuten in beslag genomen. Dus het spookverhaal van 1,5 uur in de rij voor de douane ging hier gelukkig niet op.

Maar ja 'primaire check' doet je al snel vermoeden dat er een secondaire check aankomt. En die was er ook. Zowel links als rechts gingen koffers open en werd alles gecontroleerd. Verwonderlijk riep een douanier mij tot zich waarna ik het paspoort liet zien en ik door kon lopen. WELKOM in de USA!

Bij de infobalie kreeg ik te horen dat ik met een shuttle-bus naar het autoverhuur bedrijf werd gebracht. Na 5 minuten wachten kwam de bus die mij binnen 8 minuten weer bij het auto verhuur bedrijf bracht. Na alle gegevens gecontroleerd te hebben en een Upgrade aangeboden te hebben (waar ik niet op ben ingegaan) kon ik vertrekken naar mijn volgende locatie.

Bestemming Milford. Het is nu al echt donker. Ik loop naar de locatie C12. Yep daar staat die... een Chrysler pt cruiser, Wat een kauwgombal auto. Na een rondje om de auto gelopen te hebben en ohja het is een automaat (effe wennen) en mijn TomTom die het gelukkig meteen deed ging ik op pad.

Het zou een uurtje rijden worden. Maar het werd toch al wat langer. Want ik zat midden in de avond spits. Dus 6 baans langzaam rijdend verkeer. Eindelijk ben ik gearriveerd bij mijn Hotel. Pfff alles goed gegaan gelukkig. Inchecken kamer inspecteren, en ja nu ben ik moe. Tijd 8.30 PM (Nederlandse tijd 2.30 uur). Morgen wordt het een spannende dag!

 

 

DAG 2

Vandaag 7 maart 2009 is het dan zover. We riskeren een trip naar Boston (enkele foto's). Aangezien ik geen zin heb in tolweg nemen we maar Interstate 495 South. Van daaruit weer de Interstate 95 naar het noorden. Het is net iets langer maar is een stuk rustiger. Deze Interstates zijn Amerikaanse autowegen en zijn zeer breed, vier tot zesbaans in elke richting. In de VS geld daarom de regel 'Keep your lane' ofwel blijf op je rijstrook. Dat betekend dat je niet zoals in Nederland alleen voor het inhalen naar links mag gaan. Je wordt van alle kanten ingehaald. Wat ook nog een handig feit is is dat deze Interstates een duidelijke betekenis zoals ze genummerd zijn. Voor noordelijk of zuidelijke richting oneven nummers en van west naar oost even nummer. Een snelweg loopt naar twee richtingen uiteraard en dat wordt ook nog eens extra aangegeven met de windrichtingen.

Zo genoeg verkeersles. Ik had al opgezocht waar ik mijn auto moest parkeren. Dit was in het haven gebied 'SeaPort'. Hier kan je voor een hele dag je auto parkeren voor $10. Bij aankomst reed ik verkeerd de ingang binnen en werd ik toch fel nageschreeuwd wat ik wel aan het doen was. haha mijn foutje. Maar deze jonge gast kon daar niet om lachen. uiteindelijk geparkeerd en op stap. Met de fotocamera in de aanslag, want Boston is een geweldig aanblik.

 

Na 4 uur slenteren en hier en daar wat gedronken te hebben viel me op dat er weinig kleding zaken waren, niet dat ik hier voor kwam. Maar de meeste gebouwen zijn toch banken en andere grote bedrijven.

Uiteraard had ik me voorgenomen een bezoekje te brengen aan het 'Old State House', een klein huis wat dateert uit 1713 en werd bezet door de Britten. Het is echt een mooie aanblik zoiets kleins tussen al deze reuzen. Na een geweldige maar ook weer vermoeiende dag ben ik weer in mijn auto gestapt en terug gereden naar het Hotel.

Voordat ik mijn eindstop maakte bij het hotel ben ik doorgereden naar het hoofdkantoor van EMC in Hopkinton, een plaats 10 kilometer van Milford verwijderd. Hier zou ik oorspronkelijk mijn training volgen. Hier ligt het dan een straat vol van EMC bedrijven. World Headquarters EMC Corporation op South Street. Deze hele straat is gevuld met EMC.  Een waardig en bijzondere aanblik!

Bij thuiskomst uhmm het hotel effe uitpluizen of je naast alle fastfood restaurants ook nog ergens normaal kan eten.

Na een korte zoektocht met google heb ik mijn keuze gemaakt. Al wilde ik de makkelijke weg inslaan en voor Mc Donalds gaan, maar ben bij Bugaboo Steak House terecht gekomen. Met een volle buik ben ik terug gereden naar het Hotel waar ik 6.00 PM aankwam.

 

 

DAG 3

Vandaag zondag 8 maart 2009 is hier de tijd met één uurtje voorruit gegaan. Vandaag ga ik naar Rhode Island. Waarschijnlijk bij iedereen bekend van de film 'Me, Myself and Irene van Jim Carry. Dit wordt een trip van 3 uur heen en terug . Locatie: 'Point Judith Lighthouse' in de plaats Narragansett.  Op deze plek liepen vroeger veel schepen stuk. de eerste vuurtoren dateert uit 1810. Wanneer ik via de Interstate 95 door Rhode Island rijd valt me op dat hier veel politie langs de kant staat te controleren en dat ze er echt staan om je te pakken voor te hard rijden. Ik houdt me dus netjes aan de snelheid van 55-65 m/h. (90-100 km/h)

Aangekomen bij de vuurtoren 'Point Judith Lighthouse' stond ik meteen voor een gesloten hek. Blijkt dat dit nu van Homeland Security is. Dus dat is jammer. Maar het is een mooie plek om te wandelen en te surfen. Dit bleek wel toen de ene na de andere auto stopte met surfplanken.  Hier heb ik dan ook de benen gestrekt en ben de omgeving gaan bewonderen.

Bij terugkomst in Milford ben ik alvast een kijkje gaan nemen bij het opleidingscentrum van EMC waar ik morgen moet zijn. Dit is gelukig maar 8 minuutjes rijden vanaf het hotel. Dus nu ben ik voorbereid. Het zou bijna op loopafstand zijn geweest als ze hier trottoirs hadden. Amerikanen doen echt alles met de auto.

Ik ga me maar eens langzaam klaar maken voor het eten. Het is me gisteren zo goed bevallen bij Bugaboo Steak House. Dus dat zal het straks weer worden.

 

 

DAG 4

Vandaag 9 maart 2009 en maak  ik me klaar om naar de cursus te vertrekken. Deze start om 9.00 uur. Ik trek het gordijn open zie dat het weer sneeuwt. Het weekend was het rond de 15 graden en nu vriest het weer. Ik voel me al helemaal thuis in dit Nederlands weer. Ik heb nog steeds moeite met de tijd lijkt wel, want vanmorgen werd ik om 5.51 uur spontaan wakker.

Na mijn rit naar het EMC Corporate training center blijkt toch al gauw dat het gebouw van binnen meer in huis heeft dan van buiten. Alles is behoorlijk geavanceerd en voorzien van veel Hightech.Hier is tevens een behoorlijk datacenter aanwezig.

Langzaam druppelt iedereen binnen uit alle windrichtingen van de USA. Yep ik ben de enige Nederlander zoals ik verwacht had. Bij het introductie rondje verteld ik dan ook dat ik uit Nederland kwam en ...¬† werd ik onderbroken door iemand die zei 'spreek je Nederlands'!?! Dit was een Nederlander die nu 11 jaar in Californi√ę woont en werkt voor EMC. Nog leuker wordt het wanneer ik naar de koffieautomaat loop die overigens van 'Douwe Egberts' is ik iemand hoor zeggen 'hoor ik nu Nederlands'? Nog eens twee Nederlanders die bij het Ministerie van binnenlandse zaken werken en daar de cursus SAN Management volgen. De training blijkt een insiders cursus te zijn want ik blijk de enige en tot nu toe enigste klant te zijn die deze cursus volgt.¬† hmm 'nice'. Het feit dat ik klant was gaf wel weer voordelen met de lunch, deze hoefde ik niet te betalen. (waarschijnlijk omdat ik de enige ben die voor deze cursus betaald hebt, haha). Na heel wat pauzes gaf David Royer de docent om 3.00 PM het eindsignaal. 2 uur vroeger dan gepland. Zo dan maar terug naar het Hotel door de inmiddels dikke laag sneeuw die nog steeds valt arghhh.

 

 

DAG 5

Vandaag 10 maart 2009 de 2e cursus dag. Het zonnetje schijnt en de sneeuw is verdwenen. De cursus begon een half uur vroeger. Na de auto gestart te hebben en 10 minuten gewacht te hebben voordat ik kon rijden (ja mijn ramen waren bevroren en had geen krabber) op weg naar het EMC Corporate training center. Vandaag werd mij verteld door David Royer dat naar alle waarschijnlijkheid de 2e training van deze Storage Specialist Learning Path doorgaat over 3 weken in Seattle in de USA. Dit wordt dan de 'Storage Networking Design and Management'. Hier blijken een hoop mensen van Boeing bij te zitten. Ik ben benieuwd. Donderdag weet ik het zeker.

Na een korte zoektocht met google is mijn keuze weer op Bugaboo Steak House gevallen. Tja ik ben nu eenmaal honkvast als ik weet dat je ergens zeer goed kan eten. Dit viel niet alleen mij op maar ook drie bedienden daar. Of het ligt aan de fooi of ik val te veel op met mijn kop. Ook nu weer met een volle buik terug gereden naar het Hotel waar ik 6.45 PM aankwam.

 

 

DAG 6

Vandaag 11 maart 2009 de 3e cursus dag. Vanmorgen had ik mij bijna verslapen. Hoe is het mogelijk na drie nachten van 5.30 AM opstaan. Waarschijnlijk valt de jetlag van mijn schouders af. Deze ochtend is het bewolkt met zon en ongeveer 10 graden. Zo na mijn dagelijkse weerbericht vertrek ik wat sneller dan normaal naar het EMC Corporate training center.

Het ijs is gebroken bij mijn medestudenten, want eindelijk zijn ze iets opener geworden en is het best een gezellige boel! haha. Tevens valt mij op dat de stem van David Royer, de docent, wel heel veel op die van George Clooney lijkt. Vandaag was de stof die we doornamen wel heel zwaar en droog. Al moet ik zeggen dat er enkele levendige discussies waren en dat is toch fijn. En in dit geval zijn het allemaal EMC mensen die de in- en outs kennen. Uhmm ja het hield ons ook wakker. :)

4.00 PM eindelijk, klaar voor vandaag. Al rijdend naar het hotel ben ik me af aan het vragen waar ik ga eten. Eigenlijk triest. Op elke hoek is wel een fastfood of restaurant te vinden. En wat nog triester is dat ik uiteindelijk bij McDonald's terecht kwam.

 

 

DAG 7 en 8

Vandaag 12 maart 2009 de 4e cursus dag. Toch maar de wekker gezet. Maar gelukkig was dit niet nodig. Ik ben weer een paar keer wakker geweest vanacht. Schijnbaar nog steeds niet gewent aan het tijdsverschil. Vandaag is het een heerlijk zonnige dag en ongeveer 8 graden. Nog 1 dag te gaan en dan gaat het weer richting huis en hebben we dit leerzame avontuur weer achter de rug. Inmiddels ben ik er nog steeds niet achter wat het exacte adres is van AVIS het autoverhuurbedrijf. Ondanks een mailtje naar AVIS Nederland, die me uiteindelijk maar een plattegrond van Google stuurde.
Tja, Dan rijden we maar op tijd terug en gaan we op goed geluk. Het ligt ergens bij de luchthaven, dus hoe ver kan het hiervandaan zijn.

Vandaag vertelde Davis Royer me dat de tweede training 'Storage Networking Design and Management' definitief doorgaat.
Dus bij thuiskomst kan ik me voorbereiden op het volgende avontuur naar Seattle. De plaats is Bellevue en ligt een 30 minuten rijden ten Oosten van Seattle. Hier ligt ook de plaats Redmond waar het hoofdkantoor van Microsoft Corporation ligt.
Voor de niet ICT'ers, een Amerikaans computersoftwareproducent. Het bedrijf is vooral bekend van de besturingssystemen MS-DOS, Windows en kantoorsoftware zoals Microsoft Office.

Vandaag ging het over Disaster recovery tijdens de les. In alle verhalen kwamen voorbeelden van 11 september 2001 naar boven, dat leeft hier echt nog steeds. Best wel spannend te horen wat het inderdaad voor een gevolgen heeft gehad op ICT gebied. En het blijkt dat hier in de USA gewoon alle grote bedrijven zoals banken, verzekeraars, vliegtuigmaatschappij etc. EMC producten hebben. Zelfs American Idols van TV heeft EMC.

Terug op de hotelkamer tegen 3.30 PM heb ik me de auto genomen en ben ik wat plaatsen afgereden en heb ik nog wat foto's gemaakt van de omgeving. Het blijft indrukwekkend om te zien hoe de Amerikanen wonen en leven. Mijn laatste maaltijd heb ik afgesloten met weer een bezoek aan Bugaboo Steak House. Hoe verrassend :)

Al bij al was het een vermoeiende week. Ook heb ik deze week aan trips zo'n (500 mijl) 800 kilometers afgelegd. Ik heb o.a. volgende plaatsen bezocht:
Boston MA, Milford MA, Natick MA, Narragansett RI, Providence RI en Hopkinton MA. Dus morgen wordt het weer Boston Logan Airport - Amsterdam een vlucht van 7.5 uur. Dan nog 2 uurtjes in de trein. En we kunnen in bed neerploffen.

Ik vondt het fijn, hoop dat jullie me een beetje hebben kunnen volgen op deze blog. Tot Seattle!!

 

 

 


Social Bookmarks

Comments (10)

 • Ad

  Ad

  14 September 2010 at 09:35 |
  He die Roy,

  Ik realiseer mij nu pas hoe ver dat jij hiervandaan bent...jee zeg!!! 7,5 uur vliegen..jammer dat ze pas 3 jaar oud was met barbie spelen:)hahaha;)

  wel leuk om te lezen hoe het tot nu toe is verlopen. ons toernooi is goed in de smaak gevallen bij de nieuwelingen. was zoals andere jaren weer een leuke dag..24ste van de 72..hhmmpppf. tja jij was er niet.

  Ik spreek je weer.
  mzzl.

  reply

 • Jan-Willem Gubbels

  Jan-Willem Gubbels

  14 September 2010 at 09:37 |
  Hallo vriend ;),

  wat een schrijver ben jij zeg...je had beter journalist kunnen worden voor het ENSUWEETJE!
  Verbazingwekkend dat ze jouw niet allinea recta retour gestuurd hadden bij de douane, ik neem aan dat je een ongeschoren kop had na al die uren vliegen.
  Alhier is het weer goed waardeloos; het regent voortdurend.
  Ik hoop dat je een deze dagen het geluk mag hebben dat een echte Barbie op je schoot mag dansen!
  Oh ja, veel succes met de cursus. :P

  Gr Jan-Willem, Geraldine en de meisjes

  reply

 • Roy

  Roy

  14 September 2010 at 09:41 |
  He mannen, Tja 24e... wat is er nu mis gegaan ;D waar was jullie sterspeler dan?
  Ja het verwonderde mij ook dat ik zo snel doorgelaten werd bij de douane. Maar wat kan ik zeggen, een betrouwbare kop he :D

  Na het winterse weer van afgelopen week is het hier nu prachtig weer, zo rond de 15 graden. En gisteren was het echt warm hier. Tja Barbies hebben ze hier wel. Barbie XXXXL.

  groetjes daar
  Roy

  reply

 • Rob en Cindy

  Rob en Cindy

  14 September 2010 at 09:45 |
  Hee die roy, Leuk om te lezen dat het goed gaat met jou in die grote boze mensen wereld!!! En wordt er ook nog gewerkt of is dat van secundair belang? Veel plezier daar en we zijn benieuwd naar je volgende blog, Veel groeten en take care off yourself, Rob en Cindy

  reply

 • Bernarda

  Bernarda

  14 September 2010 at 09:48 |
  Hoi Roy, wat fijn dat alles goed en snel is verlopen, en och ja die kauwgombal dat heeft wel wat, toch? ff wennen aan het verkeer, maar dat lukt jou wel.Ik wens je een leuk verblijf in Boston, en succes met de cursus.

  reply

 • Roy

  Roy

  14 September 2010 at 09:51 |
  Werken mag niet op zondag he ;), maar morgen begint de grote dag. uhh 5 dagen.

  reply

 • Chantal

  Chantal

  14 September 2010 at 09:53 |
  Jammer dat de tijd zo kort is, had je misschien wat meer kunnen zien. Maar ja, morgen begint het echte werk. We zijn benieuwd naar dag 4. Leer ze en tot gauw, uit het thuisfront

  reply

 • Wendy

  Wendy

  14 September 2010 at 09:54 |
  Hey Roy

  Geweldig hoe je zo je verhaal doet kunnen we toch allemaal een beetje mee genieten en idd jammer dat het allemaal maar kort is maar zo zie je wel wat van de wereld
  nog heel veel plezier daar . en leer ze morgen zitten we weer achter de pc te lezen naar je volgende dag

  reply

 • Jean

  Jean

  14 September 2010 at 09:54 |
  Hey Roy, Ik zie dat er toch weer veel sneeuw is gevallen. Jammer dat je je schoenen afgelopen donderdag weer teruggebracht hebt;). Hopelijk heb je niet al teveel sneeuw in je schoenen gekregen.;D Hou je log verder in de gaten..... Groeten Jean

  reply

 • Roy

  Roy

  14 September 2010 at 09:54 |
  Dag Jean, Yep Gisteren weer veel sneeuw gevallen en verwonderlijk vanorgen allemaal weg. Zonneschijn en rond het vriespunt. Dus toch blij dat ik de schoenen terug gebracht heb.

  reply

Leave a comment

You are commenting as guest. Optional login below.

Download Free Designs http://bigtheme.net/ Free Websites Templates