4 Digitale Transformatie Trends

Leestijd: 2 minuten

Er zijn 4 digitale transformatie trends voor de financiële sector op dit moment volgens IDC en Gartner. De financiële sector geeft miljarden uit aan digitale transformaties. Veel van dit geld, zelfs 80% van de bestuurders geeft aan dat de uitgaven aan technologische innovaties weggegooid geld zijn. Voor deze banken word de Digitale transformatie uitgewerkt naar een bedrijfsmodel en nieuwe mogelijkheden om omzet te genereren.

Marktonderzoeksbureau IDC voorspelt dat digitale transformatie $ 18 biljoen aan toegevoegde waarde zal creëren voor deze financiële organisaties, feitelijk onderzoeks- en adviesbureau Gartner verwacht dat digitale transformatie tegen 2020 36% van alle omzet zal ondersteunen. Tegen 2030 wordt het partnerschap tussen mens en machine dieper, rijker en meeslepender dan ooit tevoren. Denk aan de ontwikkelingen van Machine Learning, Deep Learning, AI etc. Als technologen hebben we invloed op het hervormen van de manier waarop mensen werken, leven en zelfs spelen. Tegenwoordig moet elke organisatie een digitale organisatie zijn, aangedreven door data, die vermoedelijk in een multi-cloud wereld zit. Eén van de sectoren waar digitalisering van cruciaal belang is, is de financiële dienstverlening. Digitale transformatie staat dan ook bovenaan de prioriteitenlijst van banken en andere financiële instellingen. Dit uit zich onder meer in grote hypes rond technologieën als kunstmatige intelligentie (AI) en blockchain, die hebben geleid tot een overvloed aan proof-of-concepts en enorme investeringen door spelers die hun concurrenten willen voorblijven. Desondanks denkt vandaag de dag slechts 19% van de bestuurders dat ze over de juiste technologie beschikken en slechts 14% dat hun processen geschikt zijn om hun digitale strategie tot uitvoer te brengen, zo stelt onderzoeksbureau Forrester. Dit impliceert dat er nog een hele wereld te winnen is in de aanpak van digitale transformaties, met name binnen de financiële branche, waarin het laatste decennium vooral aandacht is besteed aan initiatieven om de winkel draaiende te houden en aan kostbare uitdagingen op het gebied van regelgeving en compliance.

Data Economy

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *